tiistai 27. tammikuuta 2015

B.A.S.K.E.T.B.A.L.L. 5/10

E niin kuin Easter Tournament

Olimme opiskelijoita, vaimoni ja minä. Arkiaamuisin pyöräillimme joen vartta yliopistolle, noin viisi kilometriä. Lounasaikaan poljimme kotiin keittämään mannapuuroa tai muuta saman hintaluokan apetta, koska yliopistoruokalan 2,45 € maksava ateria tuntui liian porvarilliselta. Puolen tunnin päiväköllytyksen jälkeen mankeloimme takaisin kampukselle. Opiskelun ohessa vaimo tienasi rahaa R-kioskin tätinä ja kanttorin sijaisuuksilla, minä puolestani haalin opesijaisuuksia ja liikuntakerhon vetoja. Lisäksi tuomaroin Jukka-veljen kanssa korista pientä korvausta vastaan: junnupelejä ja miesten III-divaria. Junnuturnauksissa sai mussuttaa junnujen äitien tekemää pitsaa ja mokkapaloja sekä kitata rajattomasti kuumaa ylellisyystuotetta, joka valmistetaan pavuista.



Eräänä kevätpäivänä veljeni soitti:
–Jake hei, nyt ois kuule hyvät tienestit luvassa! Lähetään Lahteen viheltää Easter Tournamenttia, iso turnaus, neljän päivän reissu.
–Lähetään ihmeessä!

Kataja Basketin bussi vei meidät Business Cityyn. Paikan päällä veljeksiltä kysyttiin:
–Mites toi majoitus: koulumajoitus vai hotelli?
–Otetaanko hotelli, niin voijjaan kattoo yöllä NBA:tä?
–Otetaan vaan.

Illalla löytyi katukoriskenttä, yöllä katsoimme NBA:tä. Aamupäivästä suunnistimme etupainoisina turnauspaikalle. Mustat suorat housut jalkaan ja tuomaripaidat päälle. Juoksimme pilli suussa pelin toisensa jälkeen: Jukka asiansa osaavana ja minä tuomaria näytellen. Yhden asian minäkin osasin: teknisten virheiden eli tekujen antamisen. Basketklubben Järva pelasi niin sikamaisesti, että saimme antaa tekuja kaiken aikaa ja heittää molemmat koutsit pelistä pois, kun eivät osanneet olla ihmisiksi. Ristimme joukkueen Järjen Valoksi.

Koitti neljäs päivä ja tienestin suuruus selvisi: kun tuloista nippastiin pois neljän tähden hotellissa asuminen, sain 24 euroa. Siinä oli selittelemistä vaimolle, joka luuli minun saapuvan hieman paksumman tuohinipun kanssa.

P.s. Seuraavassa jaksossa pelataan takapihalla. Paljon ja kovaa.

Ei kommentteja: