perjantai 9. tammikuuta 2015

B.A.S.K.E.T.B.A.L.L. 1/10

B
Valmentaja piirtää fläppitaululle valtavan B-kirjaimen ja sen viereen toisen.
–Jätkät, mitä tää meinaa?
Big Brotheria ei vielä tuolloin oltu keksittykään, joten emme osaa vastata mitään. Valmentaja ja joukkueenjohtaja vaihtavat muutaman sanan Brigette Bardotista ja nauravat, mutta se ei ilmeisesti ole oikea vastaus.
–Se meinaa, että Back to Basics! Myö lähetään treenaamaan perusasioita. Ei mitään ihmekikkoja, vaan koriksen perusasioita. Myö tähätään ens kauvveks SM-sarjaan. 

Mukana oltiin.

Sinä kesänä oli joukkueen treenit joka arkipäivä, kaksi treeniä päivässä: heittoharjoituksia, punttisalia, taktiikkaa, sekä hyppy- ja juoksutreenejä keskuskentän tartanilla. Kerrankin juostiin 20 sadan metrin vetoa ja loikat päälle. Sen jälkeen maistui pallojäätelö joen rannassa.

Tuntui ammattimaiselta pyöräillä aamutreeneihin vanhalle urheilutalolle tai Rantakylän urheiluhallille. Ja jotenkin ihmeellisesti sitä jaksoi kaiken lisäksi pelata katukorista legendaarisella Lyskan kentällä. Siellä oli korit sen verran alhaalla ja vinksallaan, että ylsin loppukesästä donkkaamaan toiseen niistä – jopa pelissä, jos oli tarpeeksi tilaa. Joskus pelasimme keskiyöhön asti.

Kesä treenattiin, mutta B-nuorten SM-sarjaan ei päästy. 

Joensuu, kesä '96.

P.s. Seuraavassa jaksossa katsotaan NBA:tä livenä ja pelataan katukorista Syvässä Etelässä.

Ei kommentteja: